Ortak kredi dönemi: 240 ay vadeli 1 milyon TL’lik kredinin aylık taksiti “40 bin TL’den 9 bin TL’ye” düşecek!

Ortak kredi dönemi: 240 ay vadeli 1 milyon TL’lik kredinin aylık taksiti “40 bin TL’den 9 bin TL’ye” düşecek!
Konut kredisi taksitlerinin neredeyse aylık 40.000 TL'ye ulaştığı bir dönemde bankalar yeni bir projeye imza atıyor. Ortak kredi uygulaması ile 1 milyon TL'lik konut kredisinin taksitleri neredeyse 9.000 TL'ye kadar düşüyor. Ortak kredi nedir? Bankaların ortak kredi ile sundukları 1 milyon TL'lik kredinin geri ödeme tablosu haberimizde

Kiracılıktan kurtularak ev alabilmenin yolunu arayanlar yeni dönemde ihya olacak. Tek başına altından kalkılamayan yüksek faizli kredi taksitleri artık sona eriyor. Alınan yeni karar doğrultusunda gelir durumu kötü olduğu için ya da kredi notu düşük olduğu için kredi verilmeyen banka müşterileri içinde yeni bir fırsat oluşacak.

En az 2 en çok 4 kişiyle birlikte ortak ev kredisi çekme dönemi başlıyor. Bankaların başlattığı bu uygulama sektörde hareketliliği de tetikleyecek. En az 2 en çok 4 kişiyle birlikte ortak ev kredisi çekilebilecek. Aylık gelirini bir araya getirip bankaya beyan eden kişi kendi arasında taksit bölümlemesi yaparak kredi talebinde bulunabilecek.

1 milyon TL'lik konut kredisinin 4 kişiye bölünmesi üzerine aylık taksitler ne kadar olur?

Garanti BBVA 240 ay vadeli konut kredisi bütçeye uygun ödeme koşulları sunuyor. Banka müşterisi olanlar mobil uygulama üzerinden veya banka şubesine giderek kredi talebinde bulunabiliyor.

Garanti BBVA'nın 1 milyon TL'lik konut kredisinin aylık ödemelerine göz atalım. 240 ay vadeli 1 milyon TL kredinin faiz oranı %3,67. Bu durumda aylık taksit tutarı 36.706 TL'ye denk geliyor. 4 kişinin ortaklaşa şekilde bu krediye girdiği düşünülürse kişi başına düşen aylık ödeme tutarı 9.176 TL'yi buluyor.

Ziraat Bankası 1 milyon TL’lik Konut Kredisi 4 Kişiye Bölünürse;

Aynı hesaplamayı bir de kamu bankasından yapalım. Ziraat Bankası 120 ay vadeye kadar 1 milyon TL'lik konut kredisi kullanma fırsatı sağlıyor. Ziraat Bankası'nın bu teklifini 4 kişiye bölündüğünde ne kadar ödeme yapılması gerekiyor?

Bankanın 1 milyon TL'lik 120 ay vadeli konut kredisi aylık faiz oranı %4,29. Bu durumda 1 milyon TL'lik konut kredisinin aylık taksit tutarı 43.179 TL oluyor. 4 kişinin ortaklaşa şekilde bu krediye girdiği düşünüldüğünde kişi başına aylık ödeme tutarı 10.794 TL oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.