Riskli yapısını yenilemek isteyenler için “10 yıl vadeli 1.250 bin TL” kentsel dönüşüm desteği verilecek!

Riskli yapısını yenilemek isteyenler için “10 yıl vadeli 1.250 bin TL” kentsel dönüşüm desteği verilecek!
Garanti BBVA Mortgage uzmanı kampanyası ile kentsel dönüşüm kapsamında riskli binalarını yenilemek isteyenler için uygun kredi fırsatlarını sunuyor. Geleceğini garanti altına almak isteyenlerin başvuruda bulunabileceği kentsel dönüşüm düşük faizli kredi desteği nasıl alınır? Başvuru evrakları nelerdir? İşte detaylar

Kentsel dönüşüm kapsamında kredi kullanmak isteyenlerin riskli yapı olarak tespit edilen bir binada yer alması gerekiyor. Binanın yıktırılıp müteahhit aracılığıyla yeniden yaptırılması durumunda yeniden inşa masraflarının finansman desteği Garanti BBVA’dan sağlanabiliyor.

Kentsel dönüşüme giren binalar riskli yapılar için tespit, yıkım ve yeniden inşa masrafları malikler tarafından karşılanıyor. Tespit ve yıkım masraflarını taksitlendirmek isteyenler Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvuruda bulunabilir.

Kentsel Dönüşüm Başvurusu Nasıl Yapılır, Teslim Edilmesi İstenen Evraklar Nelerdir?

Yeniden inşa masraflarının finansmanı için ise Garanti BBVA şubelerine gelerek başvuruda bulunanlar konut ya da işyeri kredisi kullanabilir.

Kentsel dönüşüm kredi başvurusunda bulunmak isteyenlerin bankaya teslim etmesi gereken evraklar arasında şunlar yer alıyor:

  • Nüfus cüzdanı

  • Tapu belgesi

  • Riskli yapının boşaltıldığına dair taahhütname

  • Riskli bina tespit raporu inceleme formu

  • Müteahhit ile yapılan sözleşme

  • Yeni adresini gösteren adrese dayalı nüfus kayıt örneği

NOT: Kentsel dönüşüm projesi kapsamında kullanılacak konut kredileri için maksimum 10 yıl vade uygulanır. İşyeri kredileri için ise maksimum 7 yıl vade uygulanır. Konut ve iş yeri için kullanılabilir maksimum kredi tutarı 1.250.000 TL'dir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.