SGK Faizsiz Konut Kredisi desteği başvuruya açıldı! Hak sahipleri belli oldu!

SGK Faizsiz Konut Kredisi desteği başvuruya açıldı! Hak sahipleri belli oldu!
Sosyal Güvenlik Kurumu 2024 yılı faizsiz konut kredisi kampanyası ile dar gelirli aileleri destekliyor. Kanunlarda belirtilen şartları karşılayanlar faizsiz konut desteğinden ömründe bir kez faydalanabilecek. Krediden faydalanacakların taşıması gereken şartlar nedir? Faizsiz konut kredisi başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar

Günden güne artan kredi masraflarının altında ezilen dar gelirli ve orta gelirli aileler için SGK, faizsiz konut kredisi kampanyasını duyurdu. Kirada oturanlar ve kendi evine sahibi olmak isteyenler için 5434 sayılı T.C Emekli Sandığı kanununun 56. maddesi gün yüzüne çıkarıldı.

Aynı dönemde 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanununun 47. maddesi de hak sahiplerine duyurdu.

Bu kanunun kapsamında aylık bağlanması gerektiren kanunlar dikkate alınarak harp ya da vazife malulü olanlar faizsiz konut kredisinden faydalanacak. Ayrıca harp veya vazife malulü aylığı alırken faizsiz kredi hakkından faydalanmadan hayatını kaybedenlerin dul ve yetimleri de bu haktan yararlanacak.

SGK Faizsiz Konut Kredisi Nasıl Alınır?

684 sayılı KHK kapsamında 15 Temmuz gazileri de faizsiz konut kredisi kampanyasına katılabilecek. SGK faizsiz konut kredisi başvurusunda bulunacaklara TOKİ kampanya hak sahipliği belgesi düzenleniyordu ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imzalanan yeni protokol kapsamında yalnızca faizsiz konut kredisi hak sahipliği müstehaklık bilgisi sorgulaması yapılması yetecek.

SGK Faizsiz Konut Kredisi Geri Ödemesi Nasıl Yapılacak?

Krediden faydalanmak isteyenler hak sahipliği belgesi olmaksızın doğrudan Ziraat Bankası veya Halkbank şubelerine giderek başvurusunu iletebilecek. Kullanılan faizsiz kredinin borçları ise kurumun belirtilen kategorisinde yer alan hak sahiplerinin devlet tarafından aldıkları her türlü tazminatlar da dahil olacak şekilde aylıklarının 1/4'e oranından kesilerek tahsis edilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum