Trafik sigortalarına, araba sattıracak el yakacak düzenleme

Trafik sigortalarına, araba sattıracak el yakacak düzenleme
Trafik sigortalarında 2024 yılı itibariyle büyük oranda zam yapılmıştı. Yapılan söz konusu zamlara bir de yeni düzenleme adı altında aylık zamlar geliyor. Peki söz konusu zamlar nasıl uygulanacak? Hangi kalemler dikkate alınarak zamlar yapılacak? Detaylar haberimizde.

Bundan sonra zorunlu trafik sigortası ücretleri, her ay asgari ücret, yedek parça, bakım-onarım ve motorlu araçlardaki fiyat değişiklikleri göz önüne alınarak hesaplanacak bir endekse göre belirlenecek. Bu sayede, primler sadece kaza istatistiklerine dayalı olarak değil, güncel ekonomik koşulları da yansıtarak değişecek.

Söz konusu artış miktarının aylık değişen fiyatlara göre yapılması ve trafik sigortasının zorunlu olması sebebiyle çok sayıda araç sahibini zor zamanlar bekliyor. Hali hazırda trafik sigortasını yaptıramamış çok sayıda araç sahibine önümüzdeki yıldan itibaren yenileri de eklenecek.

2024 yılının Mayıs ayında 16.000 TL'yi bulan zorunlu trafik sigortası fiyatlarının önümüzdeki sene itibariyle 20.000 TL bandına yaklaşması söz konusu sistem uygulanırsa durumu gerçekleşecektir.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.