Turizm teşvik ödemeleri başladı! KOSGEB butik otel ve bungalov desteği nasıl alınır?

Turizm teşvik ödemeleri başladı! KOSGEB butik otel ve bungalov desteği nasıl alınır?
Konut kredi tekliflerine yeni bir çığır açan ülke turizmini geliştirecek bungalov kredisi başvuruyu açıldı. KOSGEB destekli butik otel ve bungalov kredisi nasıl alınabilir? İşte detaylar

Turizm gelişmesi amacıyla devlet desteği ile birlikte sunulan KOSGEB kredileri dikkat çekiyor. Sektörde hızlı ilerleyiş katedebilmek ve hareketlilik oluşturabilmek için tüm koşullarının yeterli olduğu yerlerde satın alınmak üzere KOSGEB desteği veriliyor. Yaz ve kış turizminin bakanlık eliyle desteklendiği bir ülkede KOSGEB'in sunduğu turizm yatırım destekleri bu yılda dikkat çekiyor.

KOSGEB geleneksel girişimci destek programı kapsamında konaklama hizmeti verecek girişimciler için 65 bin TL'ye kadar hibe sunuyor. Bu sayede kendi bungalovunu KOSGEB kredisi ile birlikte kiralamaya sunan girişimci için yeni bir iş kapısı oluşuyor. Destekten faydalanmak isteyenlerin projesini profesyonel bir şekilde hazırlayıp KOSGEB şubesine gelerek başvurması gerekiyor.

KOSGEB Turizm Teşvik Ödemeleri Nelerdir?

Turizm teşviki kapsamında geçtiğimiz yıl başlatılan 3, 4 veya 5 yıldızlı otel, butik otel, termal otel, özel konaklama tesisi, dağ evleri ve yayla evlerine teşvik veriliyor. 1. ve 2. bölgelerde yer alanlara asgari 3 milyon TL, 3. 4. 5. ve 6. bölgelerde yer alanları asgari 1 milyon 500 bin TL yatırım desteği veriliyor.

Turizm otelcilik faaliyetleri yürüten bir KOBİ'nin devletten alabileceği farklı desteklerde bulunuyor. Limitsiz şekilde yurt dışı fuar desteği, 1.310 bin TL işletme geliştirme desteği, 100.000 TL yurtiçi fuar desteği, 50.000 TL teknik danışmanlık desteği, devletin faizini ödediği KOBİ kredileri sayılabilen destekler arasında yer alıyor.

Hibe teşvik ve kredi için KOBİ veya girişimcinin şartları karşılaması ile faydalanabileceği turizm teşvik ödemeleri bizzat KOSGEB'e başvuruda bulunarak alınabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.