Zengin edecek Hisseler, Uzmanların satmayın uyarısı

Zengin edecek Hisseler, Uzmanların satmayın uyarısı
Hisse senetleri elbette zamana dayalı kazançlar sağlayan değerli varlıklar. Bu konuda çoğu uzman da görüşler belirtmektedir. İşte haberimizin detaylarında da yer aldığı üzere, sizlere değer kazanç katacak bazı hisse senetleri ve satılmaması gerekenler.

Uzman görüşlerin yer aldığı haberimizde, siz değerli kullanıcıların bazı hisse senetlerini satmakta acele etmemeleri gerektiği ve dahası vurgulanmaktadır. Pek çok yatırımcı varlıklarını artırmak için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Son dönemde borsa ve mevduat faizlerindeki artış dikkatleri topladı.

Mevduat faizlerinde rekor konusunda da mutlaka dikkat etmek gerekmektedir. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, belirli hisseleri satmamaları konusunda uyardı. Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'ye yükseltti. Bu durum TL varlıklarına ciddi girişler sağladı. Mevduat faizleri yüzde 60'a dayandı ve yatırımcıların ilgisini çekti.

Dolar ve Türk Lirasında durağanlığın mutlaka atılacak adımlarda dikkate alınması gerekmektedir. Dolar TL kuru 3 aydır 32,2 seviyesinde sabit. Bu durum yatırımcılara ne kaybettirdi ne kazandırdı. Dolardaki durgunluk TL varlıklarına olan ilgiyi artırdı. Mevduat faizlerine talep artışı bankacılık hisselerinde rekor yükselişlere neden oldu.

Tüm bunların dışında bir de bankacılık sektöründe yükseliş hakim. Atılacak adımlarda uzman görüşlerin de dinlenmesi ancak, kendi kararlarınızın verileceği bir yatırım stratejisi daha doğru olacaktır. Tuna Kaya, bankacılık sektörünün en kazançlı yatırım olduğunu belirtti. Kaya, “Borsa 11 bin seviyesinde kalamadı. 10 bin 700 seviyesi rahatlatıcı. 11 bin 476 seviyesini hedef belirledim. Taban seviyesi kaybedilirse 9 bin 800'e çekilebilir. Sabancı Holding, Migros, Koç Holding, Akbank, Yapı Kredi, Garanti ve İş Bankası hisselerini tutmaya devam edelim. Bu yıl bankacılık sektörü yüzde 190 artış kaydetti” dedi.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.