Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank 1 Milyon TL konut kredisini kaç TL taksitle veriyor?

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank 1 Milyon TL konut kredisini kaç TL taksitle veriyor?
Konut kredisi için kamu bankalarını tercih edenler, kredi maliyetlerini araştırıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, 1 Milyon TL konut kredisini kaç TL taksitle veriyor?

Konut almayı planlayanlar, artan fiyatlar nedeniyle kredi desteği almadan bunu gerçekleştiremiyor. Bankalardan konut kredisi alarak ev sahibi olma imkanı bulanlar, kredi maliyetlerini dikkate almak zorunda kalıyor. Bu nedenle kredi maliyetleri incelendikten sonra hangi bankadan kredi çekileceğine karar veriliyor. Kamu bankaları konut kredisi çekiminde genellikle tercih ediliyor.

Konut kredisi çekmek isteyenlerin ilk tercihi kamu bankaları oluyor. Bu, konut kredisinde en düşük faizin bu bankalarda olduğu algısından kaynaklanıyor. Kamu bankaları, uzun yıllar düşük faizli konut kredisi sunmuşlardır. Bu nedenle insanlar kamu bankalarının kredi maliyetlerini sorguluyor.

Konut kredisi çekerken bankalar, müşterilerine en fazla 120 aya kadar vade sunabiliyor. Bu kural, BDDK tarafından belirlendiği için tüm bankalar buna uymak zorunda. Konut kredisi çekecek kişilerin gelirleri ile kredi taksitleri arasında bir uyum olması gerekiyor. Aylık geliri aşan kredi taksitleri, bankalar tarafından onaylanmıyor. Banka, kendisini güvence altına almak için müşterinin satın alacağı konuta ipotek koyuyor. Kredi borcu kapanana kadar bu ipotek ile kredi güvence altında tutuluyor.

Ziraat Bankası'nın konut kredisi faizi aylık yüzde 4,29. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi çekenler, aylık 43.179 TL kredi taksiti ödüyor. Vakıfbank müşterileri, aylık yüzde 3,79 oranında faiz ile konut kredisi kullanabiliyor. 120 ay vadeli 1 Milyon TL'nin konut kredisi taksiti Vakıfbank'ta 38.341 TL. Halkbank ise aylık yüzde 4,19 oranında faiz ile konut kredisi sunuyor. 120 ay vadeli 1 Milyon TL kredinin aylık taksiti Halkbank'ta 42.206 TL.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.