18 şehir ve ciddi sağanak uyarısı

18 şehir ve ciddi sağanak uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve İzmir dahil 18 kent için sağanak yağış uyarısında bulundu. Yağışların Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 10 Eylül 2024 tarihli raporuna göre Türkiye'nin batısından doğusuna uzanan geniş bir bölgede gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Özellikle Marmara'nın batısı Kıyı Ege Batı Akdeniz Doğu Anadolu ve Karadeniz'in bazı bölgelerinde etkili olacak olan yağışlar toplamda 18 kenti etkileyecek.

Bu kentler arasında Edirne Kırklareli İstanbul İzmir Manisa Muğla Antalya Isparta Adana Giresun Trabzon Rize Artvin Erzurum Kars Ağrı Muş ve Van yer alıyor. Yağışlar bu bölgelerde günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir.

Öte yandan sıcaklık değerlerinde de bölgesel farklılıklar gözlemlenmesi bekleniyor. İç ve kuzey bölgelerde sıcaklıklar 2 ila 4 derece artarken Ege Bölgesi'nde 3 ila 5 derece arasında bir düşüş yaşanacağı tahmin ediliyor.

Bu durum özellikle Ege Bölgesi'nde yağışla birlikte serin bir havanın hakim olacağını gösteriyor. Yağış ve sıcaklık değişimlerinin bölgesel olarak tarım faaliyetleri ulaşım ve günlük hayat üzerinde etkileri olabileceği için vatandaşların dikkatli olması ve yerel uyarıları takip etmesi önem arz ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.