2024-2025 GSB KYK yurt sonuçları! KYK yurt başvuru sonuçları

2024-2025 GSB KYK yurt sonuçları! KYK yurt başvuru sonuçları
2024-2025 eğitim yılı için KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı. Öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın (GSB) resmi internet sitesi üzerinden KYK yurt sonuçlarını sorgulayabilirler. Sonuçlar, başvuru sırasında verilen T.C. kimlik numarası ile erişilebilen sonuç ekranından öğrenilebiliyor. Kazanan öğrenciler, belirtilen süre içerisinde yurt kayıt işlemlerini tamamlamak zorundalar.

2024-2025 eğitim yılı için KYK yurt başvuru sonuçları Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından açıklandı.

Öğrenciler başvuru sonuçlarını e-Devlet üzerinden sorgulayabilir ve kayıt işlemlerini 7 Eylül 23:59’a kadar tamamlamak zorundadır. KYK yurtlarına yerleşen öğrenciler e-Devlet üzerinden kayıt yapabildiği gibi yurda giderek şahsen de kayıt olabilecekler.

Kayıt işleminin tamamlanabilmesi için ilk kayıt ücretinin ödenmesi ve taahhütname onayının verilmesi gerekmektedir. Yurt ücreti bulunduğu ayın son günü 23:00'e kadar ödenmelidir ancak eylül ayı için ödeme süresi 15 Eylül'e kadar uzatılmıştır.

Ödemelerini zamanında yapmayan öğrencilerin kayıtları silinecektir. Şehit ve gazi yakınları devlet korumasındaki öğrenciler ve bazı özel durumlara sahip öğrenciler yurtlarda ücretsiz barınma hakkına sahiptir.

KYK yurtları öğrencilerin üniversite hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla geniş imkanlar sunarak ev arama derdiyle uğraşmadan barınma olanağı sağlamaktadır.

Kaynak: ntv

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.