2025'te SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ile memurların maaşlarına yapılacak zam oranları

2025'te SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ile memurların maaşlarına yapılacak zam oranları
2025'te SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ile memurların maaşlarına yapılacak zam oranları, Orta Vadeli Program'da (OVP) açıklanan yılsonu enflasyon tahminlerine göre belirlenecek. Zam oranları mesleklere göre değişiklik gösterebilir.

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine Ocak 2025'te yapılacak zamlar Orta Vadeli Program’da (OVP) açıklanan yıl sonu enflasyon tahminlerine göre belirlenecek.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Temmuz ve Ağustos 2024 enflasyon verilerinin açıklanmasıyla zam oranları daha netleşti. 2024 yıl sonu enflasyon tahmini OVP’de yüzde 33'ten yüzde 415'e revize edildi.

Bu tahmine bağlı olarak memur ve emeklilerin maaşlarına enflasyon farkı ve zam oranları eklenecek. Temmuz 2024'te memurlara yüzde 1931 SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 2471 oranında zam yapılmış ve en düşük emekli maaşı 12.500 TL'ye yükselmişti.

Ocak 2025'teki zamlar özellikle yıl sonu enflasyonuna göre belirleneceğinden milyonlarca emekli ve memurun maaşında önemli bir artış bekleniyor. Orta Vadeli Program bu artışların ipuçlarını verirken memur ve emeklilerin yanı sıra en düşük emekli maaşının da ne kadar artacağı merak konusu.

Özellikle yüksek enflasyon beklentisiyle zam oranlarının önceki dönemlere göre daha yüksek olacağı öngörülüyor. OVP’deki revizyonlar maaşlardaki artışların daha fazla olacağını işaret ediyor ve bu durum maaş zammı bekleyen milyonlarca vatandaşın Ocak 2025'te alacağı maaşlara direkt etki edecek.

Enflasyon tahminlerine bağlı olarak yapılacak bu zamlar tüm emekliler ve memurlar için gelir düzeyinde önemli bir iyileştirme anlamına gelecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.