81 ilin SSK - BAĞKUR emeklisi için ücretsizdir çağrısı yapıldı

81 ilin SSK - BAĞKUR emeklisi için ücretsizdir çağrısı yapıldı
Alınan haberlere göre SGK, SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı mensubu milyonlarca emekli için sağlık tedavi kapsamını genişletti. Türkiye genelinde 81 ilde uygulanacak bu yeni düzenleme ile emekliler, sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilecek.

SSK BAĞKUR ve Emekli Sandığı mensupları için Türkiye genelinde önemli bir sağlık hizmeti düzenlemesi hayata geçiriliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından başlatılan yeni uygulamayla birlikte emekliler Türkiye’nin 81 ilinde belirli sağlık tedavilerini ücretsiz alabilecek.

Bu düzenleme özellikle emekli maaşlarının enflasyon karşısında yetersiz kaldığı ve sağlık harcamalarının büyük bir yük haline geldiği bir dönemde büyük önem taşıyor.

Son yıllarda artan yaşam maliyetleri nedeniyle emeklilerin maaşları hızla erirken sağlık harcamaları bu kişilerin bütçelerinde önemli bir yer tutuyor. Özellikle ileri yaştaki emeklilerin karşı karşıya kaldığı pahalı tedavi yöntemlerine erişim konusunda yaşanan sıkıntılar bu yeni düzenlemeyle hafifletilmiş olacak.

Geçtiğimiz yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen EYT düzenlemesiyle emekli sayısı 16 milyonu aşarken bu yeni sağlık hizmeti düzenlemesi emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

Emekliler artık sağlık sorunlarına yönelik daha geniş kapsamlı hizmetlerden ücretsiz faydalanabilecek. Ücretsiz tedavi uygulaması emeklilerin maddi yükünü hafifletirken yaşam standartlarını iyileştirmeye de katkı sunacak.

Kaynak: gercekgundem

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.