Asgari ücret için rakam verildi! İşte ayrıntılar...

Asgari ücret için rakam verildi! İşte ayrıntılar...
Dr. Şeref Oğuz, Orta Vadeli Program'daki (OVP) yukarı yönlü enflasyon revizyonuna dayanarak, gelecekteki asgari ücret zammını hesapladı. Oğuz, enflasyon tahminlerini dikkate alarak, asgari ücrette önemli bir artış olacağını öngörüyor.

Ekonomi Gazetesi yazarı Dr. Şeref Oğuz 2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'ı (OVP) değerlendirdi ve enflasyon hedefinin yüzde 33'ten yüzde 41.5'e yükseltilmesine dikkat çekti.

Oğuz OVP'nin büyüme ve ekonomik beklentilerinden yola çıkarak 2025 veya 2026 yıllarında bir erken seçimin gerçekleşebileceğini öne sürdü.

Mevcut enflasyon tahminlerine dayanarak hükümetin 2024 yılı Ocak ayında asgari ücreti 20 bin TL’ye yükseltebileceğini ifade etti.

OVP'nin ekonomik verilerle halkı seçim dönemine kadar idare etme amacı taşıdığını savunan Oğuz hükümetin 2025'te asgari ücrete yaklaşık yüzde 17.5 civarında zam yapacağını 2026'da ise daha fazla artış sağlayacağını belirtti.

OVP'nin bir geçiştirme niteliği taşıdığını ve daha iyi bir Türkiye vaat etmediğini söyleyen Oğuz büyüme hedeflerinin erken seçime yönelik bir işaret olabileceğini vurguladı.

Programda enflasyon kur büyüme ve işsizlik tahminleri yer alırken özellikle enflasyon hedefinde meydana gelen 8.5 puanlık sapma dikkat çekiyor.

Oğuz bu sapmaların hükümetin seçim dönemine yönelik stratejileri ile bağlantılı olduğunu düşünüyor.

Kaynak: ekonomim

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.