Devlet-İŞKUR KPSS olmayan 35-18 yaş aralığında İşe Alım Yapacak

Devlet-İŞKUR KPSS olmayan 35-18 yaş aralığında İşe Alım Yapacak
İŞKUR Devlet öncülüğü sayesinde on sekiz yaş ve otuz beş yaş aralığında personel alımları yapılacağı belirtilmiştir işte detaylar.

Türkiye İş Kurumu dört kişiyi daha iş hayatına kavuşturmanın planlarını yapmaktadır başvuruları genel özel şartları olan bu işe alımda İŞKUR öncülük etmektedir işte detaylar şöyle gelişmektedir.

İŞKUR işsizliği azaltmak ve istihdamı artırmak amacıyla 18-35 yaş arası KPSS'siz 400 TYP işçi alımı için şartları gevşettiğini duyurdu ve bu alım kamu kurumlarındaki personel eksikliklerini gidermek ve geçici süreli istihdam sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek.

İlan edilen bu alımda başvuru şartları arasında Türk vatandaşı olmak İŞKUR'a kayıtlı olmak en az 18 yaşında olmak ve sigortalı çalışmıyor olmak gibi kriterler yer alıyor ve de başvuru yapacak kişilerin emekli veya malul aylığı almıyor olması ve öğrenci statüsünde bulunmaması gerekiyor.

Diyarbakır Valiliği bünyesinde çalışacak olan 400 TYP işçisi için başvurular İŞKUR'un resmi web sitesi veya valilikler aracılığıyla yapılacak.

Adaylar 12 Ağustos 2024 tarihinde noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecek. Nihai listeler ise 17 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak.

Bu program kapsamında geçici süreli iş imkanları sağlanarak işsizliğin önüne geçilmesi ve kamu hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.