İŞKUR: 1900 kişinin işe ihtiyaç hasretine son verilecek!

İŞKUR: 1900 kişinin işe ihtiyaç hasretine son verilecek!
 Yazar / Alanya Medya
Türkiye iş kurumu bildirisiyle tam 1900 kişinin işe ihtiyaç hasreti son bulmuş olacaktır. İşte işe alımlara ilişkin olan genel özel şartlar işe detaylar.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında toplamda 1900 geçici işçi alımı yapacağını duyurdu.

Bu programda Şanlıurfa Bitlis ve Adana illerinde çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam sağlanacak olup işçiler 6 ila 9 ay süreyle çalışacaklar. Program sonunda işçiler işsiz kalacak yani bu istihdam geçici bir süreyi kapsıyor. Başvuru yapabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma İŞKUR’a kayıtlı olma 18 yaşını doldurmuş olma sosyal sigortalar kapsamında sigortalı olmama emekli veya malul aylığı almıyor olma ve öğrenci olmama gibi şartlar aranıyor. Bunun yanında açık öğretim öğrencileri bu şarttan muaf tutuluyor. Başvurular İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden online olarak yapılabilecek. Bu işçi alımı geçici de olsa belirli bir süre için iş imkanı sağlıyor ve özellikle işsizler için önemli bir fırsat sunuyor. İş arayanların başvuru sürecini yakından takip etmeleri ve gerekli koşulları yerine getirerek başvurularını zamanında tamamlamaları önemlidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.