İŞKUR: MEB okullara güvenlik ve temizlik görevlisi alımı başvurusu!

İŞKUR: MEB okullara güvenlik ve temizlik görevlisi alımı başvurusu!
 Yazar / Alanya Medya
2024-2025 Türkiye iş kurumu MEB için okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alımlarını başlattı mı, ne zaman başlatılacak işte ayrıntılar.

2024-2025 eğitim-öğretim dönemi yaklaşırken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alımı için İŞKUR üzerinden yürütülen Toplum Yararına Program (TYP) başvuruları büyük ilgi görüyor. TYP başvuru takvimi ve şartları henüz netleşmiş değil ancak sürecin yeni eğitim dönemi öncesinde tamamlanması bekleniyor.

Başvurular İŞKUR'un çevrimiçi platformu üzerinden yapılacak olup katılım şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak 18 yaşını doldurmuş olmak işsiz olarak İŞKUR'a kayıtlı bulunmak ve sosyal güvenlik kapsamında çalışmıyor olmak gibi kriterler yer alıyor.

TYP'nin amacı işsiz vatandaşlara geçici gelir desteği sağlarken çalışma alışkanlıklarını korumak ve kamu hizmetlerini desteklemektir. Her bir TYP programı en fazla altı ay sürmekte olup başvurular tamamlandığında okullarda temizlik ve güvenlik görevlerinde istihdam edilmek üzere uygun adaylar seçilecektir.

Öğrencilik durumu hariç emekli ve malul aylığı almamak gibi koşullar da başvuru için gereklidir.

Açık öğretim ve açık lise öğrencileri TYP başvurularına dahil edilebilirken diğer öğrenciler bu programdan faydalanamaz.

Başvuru süreci ve takvimine dair MEB'den yapılacak resmi açıklamalar yakından takip ediliyor.

Kaynak - hurriyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.