Kamuya alımlar toplu halde tam 37 bin 210 kişi yeni işe girecek

Kamuya alımlar toplu halde tam 37 bin 210 kişi yeni işe girecek
 Yazar / Alanya Medya
Kamu için toplu şekilde işe alımlar listelendi işte o il il hangi yere hangi birimlere personel alınacağı bilgileri işte detaylar.

2024 yılında kamuya yapılacak personel alımları kapsamında Resmi Gazetede yayımlanan ilanlara göre 33 farklı kamu kurumu toplamda 37.210 personel istihdam edecek.

Bu alımlar çeşitli bakanlıklar belediyeler üniversiteler ve diğer kamu kuruluşlarını kapsıyor.

Örneğin Sağlık Bakanlığı yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alacak bu alımlar arasında diyetisyen ebe hemşire sağlık teknikeri tabip ve uzman tabip pozisyonları bulunuyor.

Bunun yanında Trabzon Üniversitesi 26 Yıldız Teknik Üniversitesi 35 Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi 80 İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi 4 Manisa Celal Bayar Üniversitesi 51 ve diğer birçok üniversite öğretim elemanı alımı gerçekleştirecek.

Çeşitli belediyelerde itfaiye eri memur ve diğer pozisyonlar için personel alımı yapacak.

Öne çıkan diğer ilanlar arasında Sayıştay'ın 25 denetçi yardımcısı adayı alımı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün 4 işçi alımı TÜBİTAK'ın 41 proje personeli istihdamı ve Türk Standartları Enstitüsünün 184 sözleşmeli personel alımı yer alıyor.

Başvurular genellikle Ağustos ayında başlayıp Eylül ve Ekim aylarında sona erecek olup başvuru şartları ve süreçleri kurumların internet sitelerinde detaylı olarak yer alıyor.

İlgilenen adaylar ilan edilen pozisyonlar için belirtilen tarihlerde başvurularını tamamlayabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.