Karadeniz bereketi görücüye çıktı

Karadeniz bereketi görücüye çıktı
Karadeniz denildiğinde akla ilk sırada gelen balık konusunda, vira bismillah sonrası ilk balık hasadı gerçekleşmiş oldu işte ayrıntılar.

Balık denildiğinde akıllardan çıkmayan deniz Karadeniz de av yasağı sona erince gözler Karadeniz incisi o şehirlere çevrildi. Av yasağının sona ermesiyle Karadeniz’e açılan balıkçılar sezonun bereketli başladığını bildiriyor.

Balıkların elbette hepsi güzel ancak bir balık var ki bu vira bismillah sonrası ağlara en çok o balık takıldı. Özellikle palamut bolluğu dikkat çekiyor ve tanesi 50 liraya kadar düştü ve balıkçılar sezona umutla bakarken Trabzon’da diğer balık çeşitlerinde de fiyatlar düştü.

Balık diye coşacağımız bu hasat sonrası istavrit ve mezgit bolluğu da bu av yasağı sonrası ilk gözlemlenenler arasında oldu. İstavritin kilosu 100 liraya mezgidin kilosu ise 200 liraya geriledi. Sezonun ilerleyen günlerinde bu bolluğun devam etmesi bekleniyor.

Balıkçı arkadaşlar da konuya dair kendi görüşlerini ve bu bolluğu ifade edecek sözleri şu şekilde sarf ettiler. Balıkçı Ahmet Ç. sezonun ikinci gününde fiyatlardaki düşüşü ve bol çeşitliliği memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Bolluk içinde geçecek bir sezonun sinyalleri alındı ve vira bismillah sonrası bolluğu bire bir yaşayan balıkçılar halden son derece memnunlar. Çoğalmış bol av sezonlarının genellikle bereketli sona erdiğini bu yılın da öyle olacağını umduğunu belirtti.

Kaynak: hurriyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.