Kira artış oranları belli oldu! İşte kira satış oran detayları.

Kira artış oranları belli oldu! İşte kira satış oran detayları.
Ağustos ayı enflasyon verileri doğrultusunda, konut ve işyeri kiralarına uygulanabilecek tavan zam oranı belirlendi. TÜİK verilerine göre, kira artış oranı %64,91 olarak açıklandı.

Ağustos 2024 enflasyon verilerinin açıklanmasıyla Türkiye'de konut ve işyeri kiralarına uygulanacak tavan zam oranı yüzde 6491 olarak belirlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı bu oran 12 aylık ortalamalar üzerinden hesaplandı. Normalde TÜFE verilerine göre yapılan kira artışları hükümetin son iki yılda getirdiği düzenlemeyle yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı.

Temmuz 2024 itibarıyla bu sınır kaldırıldı ve artık kira sözleşmesi yenileyecek kiracılar TÜFE oranlarına göre kira artışı yapabilecekler. Bu durum Temmuz ayından itibaren kiralarını yenileyenlerin daha yüksek oranlarla karşı karşıya kalmasına neden olacak.

Yeni oran özellikle yüksek enflasyon ortamında hem kiracılar hem de ev sahipleri için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

TÜFE’ye dayalı bu artış oranı kira maliyetlerinin önemli ölçüde artmasına yol açacak ve kira piyasasında belirleyici olacak.

Kaynak: bloomberght

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.