Kredi Kart Limitlerine Ayarlama Geliyor!

Kredi Kart Limitlerine Ayarlama Geliyor!
Kredi kartları kullanımları kendisi konusunda karar var. Orta Vadeli Program (OVP) Resmi Gazetede yayımlandı ve kredi kartı limitleri ile ilgili düzenlemeler dikkat çekti. Bu program, ekonomideki 3 yıllık yol haritasını belirleyecek.

Yeni Orta Vadeli Program (OVP) 2025-2027 dönemi için Türkiye ekonomisinin yol haritasını belirlerken kredi kartı limitlerine yönelik önemli düzenlemeler içeriyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan program Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Programda enflasyon büyüme ve cari açık gibi temel hedeflerin yanı sıra kredi kartı limitlerinin gerçek gelirle uyumlu hale getirilmesi gerektiği vurgulandı.

Bu bağlamda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Risk Merkezi veri setlerinin entegre edilmesi planlanıyor. Halihazırda kredi kartı limitleri ilk yıl için aylık ortalama net gelirin 2 katı sonraki yıllar için ise 4 katı ile sınırlandırılmış durumda.

Bankaların son dönemde bu sınırları aşan uygulamalarda bulunduğu belirtiliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek mart ayında yaptığı bir açıklamada bankaların kredi kartı limitlerini belirlerken kurallara uyması gerektiğini ifade etmişti.

Yeni program finansmana erişimi düzenleyici adımlar atarak sanayi sektöründeki yatırımları desteklemeyi ve üretim kapasitesini artırmayı amaçlıyor.

Bu kapsamda kredi kartı limitleri ile ilgili yapılacak düzenlemeler tüketici finansmanı ve kredi kullanımındaki dengesizlikleri gidermeyi hedefliyor. OVP aynı zamanda ekonomideki makro dengesizlikleri azaltarak sürdürülebilir büyümeyi sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak: ntv

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.