Pc’ci kardeşlerden muhteşem buluş !

Pc’ci kardeşlerden muhteşem buluş !
Bilgisayar tamircisi olan Mustafa ve Şemsettin Karabacak, düşük elektrik tüketimiyle sıcak su sağlayan 15 litre kapasiteli bir termosifon geliştirdi. Bu termosifon, enerji tüketimini mevcut termosifonların yaklaşık sekizde birine indirmeyi başarıyor.

Bilgisayar tamirciliği yapan Mustafa ve Şemsettin Karabacak, karavan, köy evi ve konteynerlerde kullanılmak üzere düşük elektrik tüketimli bir termosifon geliştirdi.

15 litre kapasiteli bu termosifon, 12 ve 220 volt enerji ile çalışabiliyor ve 1 saat içinde suyu 65 dereceye kadar ısıtabiliyor.

Geliştirdikleri termosifon, elektrik tüketimini önemli ölçüde azaltarak, mevcut 2500 wattlık termosifonların sadece 300 watt ile çalışmasını sağlıyor. Kullanıcılar, termosifonu hem inverter ile hem de güneş panelleriyle kullanabiliyor. Ürün, karavancılar ve konteyner kullanıcıları için uygun olup, Türkiye genelinde karavan kullanıcılarından gelen talepler doğrultusunda geliştirilmiştir.

Termosifon, 10-12 bin lira arasında bir fiyatla satılmakta ve bugüne kadar 30 ürünü karavanlara yerleştirdiklerini belirten Karabacak kardeşler, ürünün olumlu geri dönüşler aldığını ifade ediyor. Bu buluş, özellikle elektrikli sıcak su ihtiyacını karşılamakta büyük bir kolaylık sağlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.