Plazma kabarcığı tespiti yapıldı - Pirametlerde plazma kabarcığı tespiti oldu!

Plazma kabarcığı tespiti yapıldı - Pirametlerde plazma kabarcığı tespiti oldu!
Çin'in güçlü radar sistemi, piramitlerin üzerinde büyük bir plazma kabarcığı tespit etti. Bu kabarcık, GPS sinyallerini bozup uydu iletişimini engelleyen elektronsuz bölgeler yaratıyor ve yüzlerce kilometre genişliğe ulaşabiliyor. Bu keşif, piramitlerin gizemine yeni bir boyut ekledi.

Çin’in gelişmiş radar sistemleri Mısır piramitlerinin üzerinde plazma kabarcıkları tespit ederek bu antik yapılar etrafındaki gizemi daha da derinleştirdi.

Hainan'daki düşük enlemli uzun menzilli iyonosferik radar kullanılarak binlerce kilometre uzaklıktaki bu plazma kabarcıkları gözlemlendi. Bu plazma kabarcıkları iyonosferde yüklü parçacıkların kaybolmasıyla oluşan ve elektronsuz bir bölge yaratan olağandışı hava olaylarıdır.

Elektronsuz bölge GPS sinyallerini bozarak konumlandırma sistemlerinde ve uydu iletişimlerinde ciddi aksaklıklara neden olabilir. Çin geçen yıl inşa ettiği Alçak İrtifa Uzun Menzilli İyonosfer Radarı (LARID) ile bu tespiti yapan ilk ülke oldu.

Bu radar Dünya'nın eğriliği nedeniyle ufkun altındaki hedefleri görmekte zorlanan geleneksel radarların aksine iyonosfer ve yer arasındaki elektromanyetik dalgaları tekrar tekrar sıçratarak çok uzak mesafelerdeki hedefleri tespit edebiliyor.

Çinli bilim insanları bu plazma kabarcıklarının askeri açıdan da büyük bir etkiye sahip olabileceğini ve modern savaş teknolojilerinde önemli bir rol oynayabileceğini belirtiyor.

Özellikle ABD Donanması da dahil olmak üzere birçok askeri gücün bu tür olaylar üzerinde çalışmalar yaptığı biliniyor. Çapları yüzlerce kilometreyi bulabilen bu kabarcıklar özellikle askeri operasyonlar ve iletişim sistemlerinde ciddi sorunlara yol açabilecek potansiyele sahip.

Bu tespit piramitlerin üzerindeki gizemli fenomenlere bir yenisini daha ekleyerek araştırmaları daha da ilgi çekici kılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.