THY yetiştirmek üzere 2. pilot alımı yapacak! İşte ayrıntılar

THY yetiştirmek üzere 2. pilot alımı yapacak! İşte ayrıntılar
Türk Hava Yolları'nın (THY) 2. pilot yetiştirmek için başlattığı Take-Off Cadet programı için başvurular sona ermek üzere. Programa kabul edilen adaylar, kapsamlı bir eğitim sürecinden geçtikten sonra THY'de 2. pilot olarak istihdam edilecek. Başvurular, THY'nin web sitesi üzerinden yapılıyor.

Türk Hava Yolları (THY) Haziran 2024'te başlattığı Take-Off Cadet programı ile 2. pilot yetiştirmek üzere aday alımlarında sona yaklaşıyor.

Başvurular 9 Eylül 2024 tarihinde saat 15.00'te sona erecek ve THY'nin web sitesi üzerinden yapılabilecek.

Programa kabul edilen adaylar 15-18 ay sürecek olan teorik ve uygulamalı derslerle başlayan bir eğitime tabi tutulacak ardından THY veya iş ortağı uçuş akademilerinde 3-6 ay daha eğitim görecekler. Başvuru şartları arasında; T.C. vatandaşı veya mavi kart sahibi olmak en az lisans mezunu olmak 1994-2003 yılları arasında doğmuş olmak ve beden-kitle endeksinin 20-30 arasında yer alması gibi kriterler bulunuyor.

Adayların askerlik hizmetini tamamlamış veya eğitim başlangıcına kadar en az 2 yıl tecil ettirmiş olmaları gerekiyor. Başvuracak adayların daha önce disiplinsizlik nedeniyle işten çıkarılmamış olması ve herhangi bir pilot eğitim programına katılmamış olması da şartlar arasında. Başvuru sahiplerinden yurt dışı üniversitelerinden mezun olanlar için YÖK denklik belgesi istenecek ayrıca mavi kart sahibi ya da çoklu vatandaşlığa sahip olanlar için akıcı Türkçe konuşma şartı da aranıyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.