TYP Okul Personeli alınacak mı? İŞKUR liderliğinde temizlik görevlileri alımı başlayacak mı İşte Detaylar

TYP Okul Personeli alınacak mı? İŞKUR liderliğinde temizlik görevlileri alımı başlayacak mı İşte Detaylar
 Yazar / Alanya Medya
TYP okullara personel alımı başvuruları başladı mı, ne zaman? İŞKUR TYP okullara temizlik görevlisi alımları başvuru şartları neler?

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında okullarda temizlik görevlisi olarak çalışan işçilerin kadro beklentisi giderek artıyor. Bu işçiler genellikle 9 aylık sürelerle çalışıp yeniden başvuruda bulunarak kura ile seçildiklerinde bir 9 ay daha çalışabiliyorlar ancak kalıcı kadro talep ediyorlar.

İŞKUR TYP programı kapsamında okullarda 70-80 bin yeni temizlik görevlisi alımı yapılacağı duyuruldu. Alımlar büyükşehirler başta olmak üzere birçok ilde gerçekleştirilecek ve başvuran adaylar kura yöntemiyle seçilerek geçici sürelerle istihdam edilecek.

Bu süreçte çalışanlar asgari ücretle çalışacak ve sigortalı olacaklar. TYP kapsamında başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma ikamet edilen il veya ilçedeki ilanlara başvurma gibi kriterler yer alıyor.

Başvuruların Ağustos ayının sonunda başlaması bekleniyor ve adaylar başvurularını İŞKUR üzerinden yapabilecekler.

TYP işçilerine kadro verilip verilmeyeceği ise belirsizliğini koruyor ve Torba Yasa’daki olası düzenlemeler merakla bekleniyor. İşçiler geçici yerine kalıcı bir istihdam modeli talep ediyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.