Yeni nesil TEKNOFEST'ciler bir başka! Dünya onlarla daha iyi olacak!

Yeni nesil TEKNOFEST'ciler bir başka! Dünya onlarla daha iyi olacak!
TEKNOFEST Akdeniz Teknoloji Yarışmaları, Antalya'da ödül töreniyle sona erdi. ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen yarışmalar 25 farklı alanda yapıldı. Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katılan gençler, teknolojik gelişmelere katkı sağlayarak dünyayı aydınlatma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüler.

TEKNOFEST Akdeniz Teknoloji Yarışmaları Antalya'da düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen final 1 milyon 650 bin başvuru arasından seçilen 1270 takım ve 6 bin 514 finalistin mücadelesine sahne oldu.

Yarışmalar yapay zeka biyoteknoloji haberleşme ve tarım teknolojileri gibi geniş bir yelpazeyi kapsarken gençler ödüllerini Antalya Valisi Hulusi Şahin Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar gibi isimlerden aldı.

Bayraktar 15 milyondan fazla gencin milli teknoloji hamlesi ve tam bağımsız bir Türkiye için mücadele ettiğini vurguladı.

Törende gençlerin kararlılığına ve azmine hayran kaldığını ifade eden Bayraktar TEKNOFEST’in genç neslin dünyayı karanlıktan kurtaracak umut ışığı olduğunu belirtti.

Gençlerin çalışmalarının Türkiye'nin geleceğine dair büyük umutlar taşıdığını dile getirirken bu teknoloji yarışmalarının sadece Türkiye'nin değil tüm insanlığın problemlerine çözüm üretebilecek kapasitede bir nesli ortaya çıkardığını ifade etti.

TEKNOFEST'in bu büyük ailesine dahil olmaktan duyduğu gururu paylaşan Bayraktar yarışmalara katılan gençlerin geleceğe olan inancını pekiştirdiğini vurguladı.

Kaynak: sabah

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.