36.000 Kişiye Yeni İş İmkanı - Toplu Alım Yapılacak Sağlık Bakanlığı Duyurdu

36.000 Kişiye Yeni İş İmkanı - Toplu Alım Yapılacak Sağlık Bakanlığı Duyurdu
Sağlık Bakanlığı, resmi gazetede yayınlanan son dakika duyurusunda, çeşitli kadrolarda çalışmak üzere toplam 36 bin sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. Bu haber, sağlık sektöründe çalışmak isteyen binlerce vatandaş tarafından merakla bekleniyordu.

Sağlık Bakanlığı'nın 2024 yılında yapacağı 36 bin sözleşmeli personel alımı sağlık sektöründeki insan kaynağı ihtiyacını karşılamak ve hizmet kalitesini artırmak için büyük önem taşıyor ve de bu süreç Nisan ayında Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile resmen başlatıldı ve çeşitli kadrolar ile branşlar için personel dağılımı belirlendi.

Kadro dağılımına göre; 1 diyetisyen 9 ebe 2 hemşire 25 sağlık memuru 1 sağlık teknikeri 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip alınacak ve bu personeller acil sağlık hizmetleri ilçe sağlık müdürlükleri toplum sağlığı merkezleri sağlık evleri ve yataklı tedavi birimlerinde görev yapacak.

Başvuruların henüz başlamamış olup temmuz ve ya ağustos aylarında başlayacağı öngörülüyor ve başvuru sürecinin ardından yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecek ancak resmi bir tarih henüz açıklanmadı. Bu büyük personel alımı eleman temininde güçlük çekilen yerlerde sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayacak.

Sağlık Bakanlığının bu adımı sektörde büyük bir heyecanla bekleniyor ve ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.Bu hamle ülkenin sağlık altyapısının güçlendirilmesi ve vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay erişimini sağlamak amacıyla atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.