Bağ-Kur 7.200 Güne Düştü Mü Resmi Gazetede Yayınlandı Mı? Kimler Faydalanacak?

Bağ-Kur 7.200 Güne Düştü Mü Resmi Gazetede Yayınlandı Mı? Kimler Faydalanacak?
Bağ-Kur 7.200 güne düştü mü Resmi Gazetede yayınlandı mı şeklinde sorular özellikle küçük esnaf tarafından sürekli araştırılıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 7.200 prim gününe hangi grubun düşürüleceğine ve projenin ne zaman hayata geçirileceğine dair önemli ipuçları verdi:

Bağ-kur 7.200 güne düştü mü Resmi Gazetede yayınlandı mı sorularına yanıtlar, esnafın gündemindeki yerini koruyor. Konu ile ilgili hem Vedat Işıkhan, hem de Ömer Bolat'tan açıklamalar geldi. Esnafın yüzü, prim gün sayısının 9.000'den 7.200 güne düşmesi ile gülecek mi?

Bağ-Kur 7.200 Güne Düştü Mü Resmi Gazetede Yayınlandı Mı?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TBMM Genel Kurulu'nda Milletvekilleri tarafından yöneltilen soruları cevaplandırdı. Açıklamasında, Bağ-Kur 7.200 prim gün sayısına da değinen Bakan Bolat, küçük esnafı da desteklemeye devam ettiklerini belirtti. Esnafın finansman desteğinin geri ödeme oranının %99'un üzerinde olduğunu ifade etti.

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise geçtiğimiz aylarda, Bağ-Kur 7.200 prim gün sayısı ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı: "Sosyal Güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliğini sağlamak durumundayız. Ve bunu prim gelirleri ile yapıyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızı olabildiğince istihdamda ve çalışma ortamında tutmaya çabalıyoruz. Emeklilik bir sonuçtur. Hepimiz tarafından çalışarak hak edilir. Bu aşamada Bağ-Kur'luların beklentisini saygıyla karşılıyorum. Bağ-Kur prim gün sayısının 9.000 günden 7.200 güne düşürülmesi vaadi seçim öncesinde verilmişti. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Verdiğimiz sözü yerine getireceğiz."

Bağ-Kur 7.200 güne düştü mü Resmi Gazetede yayınlandı mı? Hayır. Henüz konu ile ilgili karar alınmadı. Alınacak olan karardan yararlanacak olan Bağ-Kur'luların, Esnaf Ve Sanatkarlar Odası'na kayıtlı olanları arasından bakkal, kuaför, kasap, kıraathane, ayakkabıcı, berber... sahipleri gibi küçük esnaf olacağı tahmin ediliyor.

Şirket sahibi olan ve büyük işletme esasına göre defter tutan şirket sahipleri ise 7.200 prim günü düzenlemesinden yararlanamayacaklar. Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu projenin orta vadeli planlar arasında yer aldığını ve bütçe disiplininden çok uzaklaşmadan bu sözün yerine getirileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.