İlçe Sportif Turizm Kurulu Toplantısı! ALANYA

İlçe Sportif Turizm Kurulu Toplantısı! ALANYA
 Yazar / Alanya Medya
Antalya şehrinin turizm elçisi harika şehir Alanya da ilçe sportif turizm kurulu toplantısı gerçekleştirildi işte detaylar.

Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer başkanlığında gerçekleştirilen İlçe Sportif Turizm Kurulu toplantısında Alanya’daki turizm amaçlı sportif faaliyetlerin denetimleri ve bu alandaki düzenlemeler detaylı olarak ele alındı.

Toplantıya Emniyet Jandarma Sahil Güvenlik Turizm Danışma Müdürlüğü Alanya Liman Başkanlığı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Hava Sporları Federasyonu ve Alanya TÜRSAB gibi ilgili kurumlar katıldı.

İlk olarak yamaç paraşütü denetimleri üzerine konuşulan toplantıda Turizm Danışma Müdürü İbrahim Saraç ve Hava Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Hüseyin Özkan tarafından paraşüt pilotları ve paraşüt alanlarıyla ilgili yapılan denetim çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Ardından Alanya’daki otel denetimleri değerlendirildi; bu bağlamda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ruhsat ve belge eksikliği bulunan 42 otel ile hijyen gıda üretimi ve havuz güvenliği gibi kriterler üzerinden denetlenen 39 otel hakkında gerekli işlemler yapıldığı vurgulandı. Safari araçları ve acentalarına yönelik yapılan denetimlerin de değerlendirildiği toplantıda emniyet ve jandarma ekiplerinin bu araçlar üzerinde gerçekleştirdiği denetimlere dair bilgiler paylaşıldı. Toplantının son bölümünde ise ilçede giderek yaygınlaşan Ayakta Kürek Sörfü (Stand Up Paddle Board) faaliyetleri ele alındı. Bu spora yönelik düzenleme güvenlik standartları ve genelge oluşturulması konusunda planlamalar yapıldı. Kaymakam Ürkmezer Alanya’daki turizm amaçlı spor faaliyetlerine yönelik denetimlerin kararlılıkla sürdürüldüğünü yamaç paraşütü alanında düzen sağlandığını otel denetimlerinin devam ettiğini ve safari araçlarının düzenli olarak denetlendiğini ifade etti. Ayakta Kürek Sörfü konusunda da gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirten Ürkmezer Alanya’nın turizmde daha ileriye taşınması ve huzur ile güvenliğin korunması için tüm kurumlarla işbirliği içinde çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.