Alanya, Türkiye'nin en gelişmiş ilçeleri arasındaki yeri kaçıncı sırada?

Alanya, Türkiye'nin en gelişmiş ilçeleri arasındaki yeri kaçıncı sırada?
Türkiye'de yer alan 973 ilçe Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından TÜİK ile beraber yapılan çalışmalar neticesinde ulaşım, sağlık, eğitim, altyapı, eğlence, sosyal tesisler gibi veriler dikkate alınarak sıralamaya tabi tutulmuştur.

Ülkemizin en gelişmiş ilçeleri sıralaması Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından TÜİK ile beraber yapılan çalışmalar neticesinde ortaya çıkarılmıştır. Peki Alanya bu ilçelerin arasında kaçıncı sırada?

Türkiye'deki ilçelerin gelişmişlik düzeyi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişir ve bu nedenle net bir sıralama yapmak zordur. İşte Türkiye'nin gelişmişlik düzeyine göre öne çıkan 10 ilçesi ve Alanya'nın sıralamadaki yeri

1- Şişli (İstanbul)
2- Çankaya (Ankara)
3- Beşiktaş (İstanbul)
4- Kadıköy (İstanbul)
5- Yenimahalle (Ankara)
6- Bakırköy (İstanbul)
7- Fatih (İstanbul)
8- Nilüfer (Bursa)
9- Ataşehir (İstanbul)
10- Başakşehir (İstanbul)

.

.

64- Alanya

Alanya söz konusu listeye 64. sıradan giriş yapmıştır. Listede en üst sırada bulunan Antalya ilçesi ise 15. sırada yer alan Muratpaşa'dır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.