İŞKUR'dan 400 bin TL hibe desteği müjdesi! 2024 İŞKUR hibe desteğine nasıl başvurulur?

İŞKUR'dan 400 bin TL hibe desteği müjdesi! 2024 İŞKUR hibe desteğine nasıl başvurulur?
Uzun süredir beklenen o açıklama sonunda geldi. İŞKUR hibe desteği başvuru şartları belli oldu. Uzun süredir iş arayanlar, kendi işini kurmak isteyenler için İŞKUR hibe desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar

Nisan ayında alınan karar doğrultusunda hibe programları ödeme miktarı güncellendi. Engelli ve eski hükümlü grubunda olanlara yönelik ödenen hibeler %100 oranında zamlandı. Geçtiğimiz yıl hesaba aktarılan bu yıl için duyurusu beklenen İŞKUR hibe desteği ile ilgili beklenen o açıklama geldi.

Engelli ve eski hükümlü gibi özel bir gruba dahil olanlar için ödenen hibe miktarı ne kadar oldu?

Nisan ayında alınan karar doğrultusunda engelli için hibe miktarı 150.000 TL iken 400 bin TL'ye eski hükümlü için 110.000 TL iken 300 bin TL'ye yükseldi. İŞKUR 2024 hibe desteğine nasıl başvuru yapılabilir?

İŞKUR hibe desteğine başvuruda bulunmak isteyenlerin 7 Haziran tarihine kadar e-devlet üzerinden başvuru yapması yetecek. Özellikle engellilerin kendi alanında istihdam oluşturmasını sağlayabilmek için önemli görülen bu hibe desteği yaklaşık 10 yıldır 3 bini aşkın projeye 183 milyon liranın üzerinde ödenek verilerek vatandaşlara sunuldu.

Aynı proje kapsamında eski hükümlülere ise iki bini aşkın başvurulan projeye destek olunarak 110 milyon lira hibe desteği verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.