İşsizlere devlet eliyle destek! Kimliği ile başvurana 6.667 TL işe başlama yardımı yapılacak!

İşsizlere devlet eliyle destek! Kimliği ile başvurana 6.667 TL işe başlama yardımı yapılacak!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine yapılan destek ödemeleri kesintisiz olarak hesaba geçmeye devam ediyor. Bakanlığın desteklediği proje kapsamında İŞKUR tarafından yönlendirmesi yapılan vatandaşın işe başlama yardımından faydalanması sağlanıyor. 2024 yılı içinde kimlikle başvuranlar işe başlama ödemesinin nasıl alabilir? İşte detaylar

3294 sayılı kanun kapsamında düzenli olarak sosyal desteklerden faydalanan ailenin fertleri için işe başlama yardımı nakit destek ödemesi olarak verilmeye devam ediyor. İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilen vatandaşa ödenen işe başlama yardımı 18 - 55 yaş arasındaki tüm hak sahipleri tarafından değerlendirilebilir.

Başvuruda bulunmak isteyenlerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından çalışabilir olarak değerlendirilmiş olması gerekiyor. İŞKUR'a bildirisi yapılan ve sosyal güvenceli bir işe yerleşen her hak sahibi nakdi destek ödemesinden anında faydalanıyor.

İşe Başlama Ödeneğinden Kimler Faydalanabilir?

İŞKUR işe başlama yardımından yararlanmak isteyenlerin kimlik belgesi ile birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına başvurması yeterlidir. İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilenlerin ancak bu faydadan yararlanabileceği bilinmelidir.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyeti tarafından yapılan inceleme doğrultusunda uygun bulunanlar dönemin brüt asgari ücretinin üçte biri kadar ödeme alabilecek. Bu rakam 2024 yılı için 6.667,50 TL olarak belirlenmiştir.

Hak sahipliği kazanan 18 - 55 yaş arası sosyal yardım yararlanıcısı bütünleşik sosyal yardım bilgi sistemi üzerinden yapılan inceleme doğrultusunda değerlendirilir. Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarında işe başlama bilgisi görüntüledikten sonra sosyal yardım yararlanıcısının 60 gün içinde başvuruda bulunması yeterlidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.