2024 İŞKUR-JSGA-JAMYO Yeni Personel alınacak Jandarma Yapılacak

2024 İŞKUR-JSGA-JAMYO Yeni Personel alınacak Jandarma Yapılacak
JAMYO JSGA İŞKUR 2024 yılı yeni personel alımı resmen duyurulmuş oldu ve bu işe alımla beraber yeni ilk kez işe başlatılacak personel alınmış olacak işte detaylar.

2024 yılı için Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) ve Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi'ne subay ve astsubay öğrenci alımı yapacak. JAMYO 283 erkek ve 4 kadın astsubay öğrencisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi ise 200 erkek subay öğrencisi kabul edecek.

Başvurular 5 Temmuz'dan 25 Temmuz'a kadar Jandarma Personel Temin adresi üzerinden online yapılacak ve posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

2024-iskur-jsga-jamyo-yeni-personel-alinacak-jandarma-yapilacak.webp

Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması 21 yaşını geçmemiş olması güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alması ve belirli sağlık koşullarını sağlaması gerekmekte.

Eğitim süreci beş yıl olup ilk yıl İngilizce hazırlık eğitimi içermekte ve YKS sonuçlarına göre belirlenen başarı sıralamalarına göre alım yapılacak. Özel kontenjanlar şehit ve vazife malulü eş ve çocuklarına ayrılmıştır.

Bu alımlar gençlere kariyerlerinde önemli bir fırsat sunarken ülkemizin güvenlik güçlerinin operasyonel gücünü artırmayı hedeflemektedir. Detaylar ve başvuru süreci Jandarma Genel Komutanlığı'nın resmi sitesinde yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.