Adalet Bakanlığı sözlü sınav ve mülakat konuları belli oldu!

Adalet Bakanlığı sözlü sınav ve mülakat konuları belli oldu!
Adalet Bakanlığı belirli dereceye sahip olan hak sahiplerinin başvurabileceği 50 kontenjanlık memur alım ilanını duyurdu. Bakanlık tarafından ilan edilen duyuruda sözlü sınav ve mülakat konularına da yer verildi. İşte detaylar

Uzun süredir Bakanlığın güncel ilanlarını araştıranlar için beklenen o haber geldi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından Adalet Bakanlığına 50 memur alımı yapılacağı müjdelendi. Sözlü sınav ve mülakat ile gerçekleşecek personel alımı için başvuru şartları ve başvuru yerleri de belli oldu.

Adalet Bakanlığı personel alımı aday başvuruları 24 Haziran tarihinde başlıyor. Başvurunun son günü ise 28 Haziran oldu. Başvurmak isteyenler saat 17.30'a kadar işlemlerini tamamlayabilecek.

Adalet Bakanlığı Personel Alım İlanına Nasıl Başvurulur?

Herhangi bir kuruma gitmeye gerek kalmadan online platform üzerinden başvuru yapılabilecek. E-devlet sistemine girenler Adalet Bakanlığı internet adresi üzerinden iş başvurusunda bulunabilecek. İsteyenler kariyer kapısı işe alımı sitesi üzerinden başvurusunu tamamlayabilecek. Bireysel olarak kuruma gidilerek ya da posta yoluyla yapılacak başvurular bu süreçte kabul edilmeyecek.

Aday başvurusunun kabul edilip edilmediğini öğrenebilmek için başvuru işlemini tamamladıktan sonra online ortamda başvurularım ekranına gelerek kontrol etmeli. “Başvuru alındı” uyarısını görenler için başvuru adımları sağlıklı şekilde tamamlanmış demektir. Başvuruda bulunacak olan adaylar şartı karşıladığında sözlü ve yazılı sınavlara giriş yapabilecek.

Personel Başvurusunda Adaylar Nasıl Değerlendirilecek?

Başvuru sahibinin 2022 KPSS lisans sınavından P3 puan türü üzerinden en az 70 puan almış olması gerekecek. Sözlü sınav ve mülakata girecek adayları sınav yerleri Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi üzerinden paylaşılacak.

Sözlü sınavda üç farklı kategori üzerinden değerlendirme yapılacak

  • İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği meslek bilgisi

  • Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi bilgisi

  • Genel kültür bilgisi

Mülakat sınavında iki farklı aşamada değerlendirme yapılacak

  • İlgilinin davranışı ve genel fiziki durumu

  • Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği

Mülakat tamamlandıktan sonra başarılı olanlar www.cte.adalet.gov.tr adresinden sonuçları görüntüleyebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.