İŞKUR bir ilk daha yaptı TYP için sayıda personel isteniyor

İŞKUR bir ilk daha yaptı TYP için sayıda personel isteniyor
İŞKUR duyurdu: Kaymakamlıklara TYP personel alımı yapılacak!

İŞKUR Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında KPSS şartı aranmaksızın beş şehirde kaymakamlıklara personel alımı yapacağını duyurdu. TYP işsiz bireyleri geçici süreliğine kamu yararına projelerde istihdam ederek işsizlikle mücadele etmeyi amaçlayan bir programdır.

İlan edilen alımlar Muğla Menteşe (48 kişi) Marmaris (14 kişi) Bodrum (18 kişi) Tunceli Mazgirt (10 kişi) Adana Sarıçam (25 kişi) Çankırı Çerkeş (17 kişi) Bitlis Hizan (20 kişi) ve Tatvan (15 kişi) Çankırı Bayram ören (10 kişi) kaymakamlıkları için geçerlidir.

Başvuru için 18 yaşını doldurmuş İŞKUR işsizlik kaydı olan emekli veya malul aylığı almayan öğrenci olmayan (açık öğretim ve açık lise hariç) ve hane geliri asgari ücretin 15 katını aşmayan kişiler başvurabilir. Başvurular İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden online olarak yapılacaktır.

Program işsiz bireyleri geçici süreliğine kamu yararına projelerde istihdam etmeyi amaçlıyor. Muğla Tunceli Adana Çankırı ve Bitlis'teki kaymakamlıklar belirli kontenjanlarda alım yapacak.

Başvuracak adayların 18 yaşını doldurmuş İŞKUR kaydına sahip emekli veya malul aylığı almayan öğrenci olmayan ve hane gelirinin asgari ücretin 15 katını aşmaması gerekiyor. Başvurular İŞKUR sitesinden yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.