İŞKUR İşsizlere 15.880 Lira Ödeme Yapacak

İŞKUR İşsizlere 15.880 Lira Ödeme Yapacak
İşsizlik son dönemde başa çıkılmaya çalışılan ülkenin bel kamburu gibi bir durum görünüyor ancak bu konuda İşe alım dünyasının en büyük kurumlarından İŞKUR işsiz vatandaşlar için harekete geçti işte detaylar.

İŞKUR işsiz kalan vatandaşlara yönelik olarak 2024 yılı itibarıyla 15 bin 880 TL'ye kadar işsizlik maaşı vereceğini duyurdu.

Bu yardım sigortalı olarak çalışırken işini kaybeden kişilere iş arama sürecinde maddi destek sağlamak amacıyla veriliyor.

İşsizlik maaşı kişinin son 4 aylık prime esas kazancına göre hesaplanıyor ve alt sınır asgari ücretin yüzde 40'ı üst sınır ise yüzde 80'i olarak belirleniyor. 2024 yılı için asgari ücretin 17002 lira olması nedeniyle en düşük işsizlik maaşı 7 bin 940 lira en yüksek ise 15 bin 880 lira olacak şekilde ödeniyor. İşsizlik ödeneği 4447 sayılı yasa kapsamında belirlenen şartları karşılayan kişilere veriliyor ve bu kişilerin Ağustos ayında ilk ödemelerini almaları bekleniyor. Bu destek işsiz kalan bireylerin iş arama sürecinde ekonomik zorluklarını hafifletmeyi amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.