İŞKUR-OKUL TYP yeni personel alım bilgileri ekranıyla belirdi

İŞKUR-OKUL TYP yeni personel alım bilgileri ekranıyla belirdi
Okullarda çalıştırılacak TYP personel için İŞKUR gibi büyük bir kurum devreye girerek personellerin alım aşamaları için yardımcı olunma konusunda gereken işlemleri sağlamaktadır işte alıma ilişkin detaylar.

Türkiye de her beş kişiden birine sorulduğunda işe alım işçi alımının merkezi neresi diye içlerinden en az biri İŞKUR diyecektir ve bu büyük organizasyon her işsizin mutlaka bir gün işe sahip olması için gereken çabayı gösterdiği de aşikardır işte bunun ışında aşağıda yer alan bilgilerde de yine İŞKUR aracılığıyla yeni personel alımları başlatılmıştır işte detaylar.

İŞKUR toplum yararına hizmet projesi kapsamında okullara temizlik görevlisi alımı yapmayı planlıyor ve bu projeyle işsizler 9 ay süreli geçici işlerde kamu ve özel sektörde istihdam edilerek gelir elde edip iş deneyimi kazanıyorlar.

Proje hem kamuda hem de özel sektörde temizlik bakım ve onarım gibi alanlarda görevlendirme yaparak bireylere meslek öğretimi sağlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görevlendirilecek personel sayısı İŞKUR İl müdürlükleri tarafından belirlenip 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlamadan önce okullara tahsis edilecek.

Başvurular 1 Eylül'den itibaren e-devlet üzerinden yapılacak ve daha önce bu projede görev almamış vatandaşlar öncelikli olacak ve görevlendirilen personel mesai saatleri içinde çalışacak ve resmi tatillerde ücret ödemesi yapılmayacak.

Yevmiyeleri asgari ücrete göre belirlenecek ve görev süresi 20 Haziran 2025’e kadar devam edecek ve izinsiz bir gün bile işe gelmeyen personel görevden çekilmiş sayılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.