İŞKUR - PMYO iş birliği ile 2500 kişi Polis Olacak

İŞKUR - PMYO iş birliği ile 2500 kişi Polis Olacak
PMYO İŞKUR ortak şekilde işe alım gerçekleştirecek ve tam 2500 kişiye yeni ekmek kapısı açılıp Polis olma yolunda önemli bir eşiği aşmış olacaklar işte detaylar.

İŞKUR PMYO iş birliğiyle polis olmak isteyenler için ve yeni ihtiyaçları karşılamak yeni personel kapsamında PMYO tam iki bin beş yüz kişiye şans tanıyacak ve polis olmaları yolunda önemli bir adım atılmış olacaktır işte detaylar.

Polis Akademisi Başkanlığı en az lise mezunu 2500 polis alımı için başvuruları yakında başlatacak.

ÖSYM'nin 2024 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından TYT puanı ile 2 bin 500 polis alımı yapılacak.

2024 PMYO kapsamında 2250 erkek ve 250 kadın olmak üzere toplamda 2500 öğrenci alınacak ve bu öğrenciler 2 yıllık yüksekokul eğitiminden sonra EGM bünyesinde polis memuru olarak göreve başlayacaklar.

Başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak lise mezunu olmak TYT' den en az 250 puan almak belirli boy ve beden kitle indeksi standartlarını karşılamak sabıka kaydı olmamak siyasi parti üyeliği bulunmamak 18-26 yaş aralığında olmak alkol veya uyuşturucu tedavisi görmemiş olmak kamu haklarından mahrum olmamak güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak ve silah taşımaya engeli bulunmamak yer alıyor.

Başvuruların Ağustos ayında başlaması planlanıyor ve adayların başvuru tarihlerini kaçırmamaları gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.