Maaşı 25 binin altında olanlara ek ödeme geliyor.

Maaşı 25 binin altında olanlara ek ödeme geliyor.
İŞKUR yine bambaşka bir jest ile karşımızda ve çalışanın güncel maaşı 25 bin gibi bir rakamın altında olanlara yönelik bir çalışması var işte detaylar.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) maaşı 25.000 TL ve altında olan çalışanlara 9.924 TL işsizlik ödeneği yapacağını duyurdu. İşsizlik maaşı almak için kişinin kendi isteği ve kusuru dışında işsiz kalmış olması işten çıkarılmadan önceki son yüz yirmi gün çalışmış olması son 3 yıl içinde en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödemiş olması ve işsizlikten sonraki 30 gün içinde başvuru yapmış olması gerekiyor.

İşsizlik maaşı süresi sigortalı olarak çalışma günlerine göre 180 240 veya 300 gün olarak belirlenmiştir. Başvurular İŞKUR şubeleri veya e-Devlet üzerinden yapılabilir. İşsizlik maaşı son maaşa göre değişiklik göstermektedir ve başvuru şartlarını karşılayanlara ödenmektedir. İŞKUR güncel maaşı 25 bin lira

Maaşı 25 binin altında olanlara ek ödeme geliyor. ve altında olan çalışanlara 9.924 TL işsizlik ödeneği yapılacağını duyurdu.

Bu ödenek asgari ücretle çalışan ve maaşı 25 bin TL ile 41 bin TL arasında olanlar için geçerlidir. İşsizlik maaşı almak için kişinin kendi isteği dışında işsiz kalmış olması işten çıkarılmadan önceki 120 gün içinde çalışmış olması son 3 yıl içinde en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödemiş olması ve hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde başvuru yapması gerekmektedir.

Başvurular İŞKUR şubeleri veya e-Devlet üzerinden yapılabilir. Ödeme süresi sigortalı çalışılan gün sayısına göre 180 ila 300 gün arasında değişmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.