19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi ders var mı?

19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi ders var mı?
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı resmi tatil mi? 19 Mayıs bu yıl hangi güne denk geliyor? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ertesi günü 20 Mayıs Pazartesi ders işlenecek mi? İşte tüm merak edilenler…

Coşkuyla kutlanan 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın ardından 19 Mayıs günü geliyor. Her yıl farklı günlerde yurdun her köşesinde coşkuyla kutlanan 19 Mayıs günü bu yıl hangi güne denk geliyor?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl Pazar günü kutlanacak. Hafta içine denk geldiğinde resmi tatil kabul edilmesi nedeniyle okulların tatil ilan edildiği 19 Mayıs günü bu yıl hafta sonuna denk geldiği için okul takvimini etkilemeyecek.

Peki 20 Mayıs Pazartesi günü okullar açık olacak mı? İşyerleri için resmi tatil mi olacak?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 20 Mayıs Pazartesi günü okullar eğitim ve öğretime açık olacak. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimi veren okullar ile üniversitelerde dersler kesintisiz olarak sürdürülecek.

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin devam edeceği 20 Mayıs Pazartesi günü kamu ve özel sektörlerde hizmet vermeye devam edecek. 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın ardından kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamalarından sonra Kurban Bayramı gelecek.

Kurban Bayramı hem öğrenciler, öğretmenler hem de kamuda çalışanlar için resmi tatil olarak ilan edilecek. Bu yıl Kurban Bayramı 16 ve 19 Haziran tarihleri arasında ifa edilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.