OKUL - İŞKUR birliği Güvenlik görevlileri alımı...

OKUL - İŞKUR birliği Güvenlik görevlileri alımı...
Türkiye de iş arayan iş bulmak isteyen denince akla gelen İŞKUR yine güzel bir duruma imza atarak okul güvenlik personeli arayışı için duruma el attı okullarda çeşitli güvenlik zaafiyetleri oluşması sonrası bu iş daha da gündeme geldi işte detaylar.

İŞKUR üzerinden işe yeni alım kapsamında okullara görevlendirilen güvenlik görevlilerinin 2024/2025 eğitim öğretim yılında yeniden görevlendirilip görevlendirilmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Pandemi döneminden sonra okullarda güvenlik görevlisi istihdamı durdurulmuş ve bu durum eğitimciye yönelik şiddet olayları ve velilerin yarattığı sorunlar nedeniyle ciddi sorunlara yol açmıştır.

Okul yönetimleri güvenlik ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla karşılamaya çalışsa da okul aile birliklerinin bütçe yetersizliği nedeniyle birçok okulda bu ihtiyaç giderilememektedir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kamu harcamalarında kısıtlamaya gideceğini açıklaması güvenlik görevlisi alımlarının yapılmayacağı yönündeki beklentileri güçlendirmektedir.

Ancak gündemde bu konu takip edilmekte olup İŞKUR çevresinde de oluşması halinde hemen bilgilendirme tablolarıyla beraber işe alımlar başlatılacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.