Alanya-Antalya Turizmini INSTAGRAM da Etkiledi

Alanya-Antalya Turizmini INSTAGRAM da Etkiledi
Popüler sosyal medya ağı INSTAGRAM Antalya Alanya gibi turizm cennetine de darbe vurmuş oldu. Bu sosyal medya ağının ülkemizde dünya gündemi gereği yasaklı olması sebebiyle turistik yerlerde farklı şekilde darbe yemiş oldu işte detaylar.

Turizmci Cengiz Topçu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun katalog suçlar nedeniyle getirdiği Instagram erişim yasağının özellikle Alanya turizmi ve genel olarak ülke turizmi üzerinde olumsuz etkiler yaratacağını belirtti.

Instagram’ın turizm tanıtımında büyük rol oynadığını dünya genelinde 4.5 milyar kişinin sosyal medya kullandığını ve genç kullanıcıların gelecekteki potansiyel turistler olduğunu vurguladı.

Alanya'da yaş ortalamasının yüksek olduğunu ve genç nesli Instagram engeli ile kaybettiklerini ifade eden Topçu dijital platformların çevre dostu ve geniş kitlelere ulaşım açısından önemli olduğunu söyledi.

Bakanlığın daha önce Instagram üzerinden “Go Türkiye” hesabı ile turizm tanıtımına destek verdiğini hatırlatan Topçu anlık ve duygusal kararlarla hareket edilmesinin yanlış olduğunu belirtti.

Instagram’ın kapatılmasının misafirlere açıklanmasının zor olduğunu ve turizm ile özgürlük açısından kısıtlama getirdiğini dile getirerek devletin bu konuda olumlu bir adım atmasını umduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.