Bakımsızlık Hat Safhada Yok Olması Yakındır

Bakımsızlık Hat Safhada Yok Olması Yakındır
Dünyaca ünlü turizm ortamında bakımsızlık hat safhada olunca yok olunması da kaçınılmaz olacaktır ve hal böyleyken bir an önce bu duruma el konularak oranın turizm cennetine yaraşır şekilde elden geçirilmesi gerekmektedir işte detaylar.

Dünyanın bildiği tanıdığı turizm şehrinin bir yeri var ki orada yine dünyaca ünlü kanyona ait olan şeyler neredeyse yok olmaya yüz tutmuş halde o şekilde bile turistlerini ağırlamaya devam ediyor ancak en kısa sürede oralara bir el atılıp restore edilme işlemlerine de bir an önce başlanması gerekmektedir işte detaylar.

Antalya'nın tarihi Kadınyarı Kanyonu bakımsızlık ve çevre kirliliği nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Bir zamanlar pek çok ziyaretçi çeken ve manzarasıyla büyüleyen kanyon bugünlerde çöplerle dolu ve bakımsız bir halde.

Geçmişte tartışmalara konu olan ve hikayeleriyle ilgi çeken bu tarihi mekan hem yerel halk hem de turistler tarafından şikayet ediliyor.

Vatandaşlar kanyonun temizlenmesini ve korunmasını talep ederken çöplerin ve yabani otların kötü görüntüsünden ve kanyonun kötü kokusundan rahatsız olduklarını belirtiyor.

Kadınyarı Kanyonu'nun bakımsız bırakılması bölgenin güzelliğine zarar veriyor ve bu duruma müdahale edilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Efsanelere göre burada affedilmez günah işleyen kadınlar kanyondan aşağı atılarak cezalandırılırmış.

Bu tarihi ve efsanevi mekanın korunması için yetkililerin acilen harekete geçmesi ve halkın da daha duyarlı olması isteniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.