Dünyaca ünlü Antalya sahili İşte bu yakışmadı

Dünyaca ünlü Antalya sahili İşte bu yakışmadı
Dünyanın en ünlü sahillerinden birine sahip olan Antalya şehrimizde o görüntüler dünyanın da gündemine oturdu. Pes dedirtecek o görüntüler için haberin detayları ise şu şekilde işte detaylar.

Dünyanın sayılı sahilleri arasında gösterilecek kadar güzel bir sahile sahip Antalya şehrinde görüntülerin yayılmasıyla ayıp da ortaya çıkmış oldu. Antalya'da Konyaaltı Sahili'nde yaz aylarında yoğunlaşan turistlerin ardından ortaya çıkan manzara sahilin çöplüğe dönüşmesine neden oldu. Sahilleri bakımından dünya sıralamasına bile giren Antalya da o kirli sahil manzarası hiç de yakışmadı.

Sahilde bırakılan izmaritler kuru yemiş kabukları ve diğer atıklar çevre kirliliği ve sağlık riskleri oluşturarak önemli bir sorun teşkil etti. En güzel sahiller arasında yıldızlı şekilde gösterilen o sahile bu kirli görüntü kesinlikle yakışmadı.

Yaz aylarında binlerce turistin ziyaret ettiği bir nokta olmasına rağmen yoğunluk nedeniyle sahilde bırakılan izmaritler yemiş kabukları ve diğer atıkların artmasıyla çevre kirliliği ciddi boyutlara ulaştı.

İnsanlar sahilleri güzel kullanmalı ve temiz bir şekilde bırakarak orada ayrılmalılar. Sahildeki bu görüntüler hem görsel kirliliğe yol açmakta hem de çevre sağlığını tehdit etmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.