Dünyaca ünlü yerde Değişik bir seslik hakim

Dünyaca ünlü yerde Değişik bir seslik hakim
Ülkemizde turizm denildiğinde herkesin ortak fikri olan Antalya şehrimizde son günlerde bir yer var ki adeta bilinen sessizliklerin ötesinde bir sessizliğe sahip bu da hiç hayra alamet olmadığı yönünde işte detaylar.

Güzelliklerinden hiç ödün vermiyor orası aslında dünyada sayılı yerlerden biri diye geçiyor fakat son günlerde değişik biçimsiz bir sessizliğe doğru gömülüyor orası işte detaylar.

Antalya'nın tarihi Kaleiçi Yat Limanı bu yıl beklenen turist ilgisini göremiyor ve sessizliğe bürünmüş durumda.

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği ve tekne turlarına katıldığı liman bu yıl ekonomik sıkıntılar Avrupa Futbol Şampiyonası ve kavurucu sıcaklar nedeniyle durgun.

Kaleiçi Yat Limanı Kooperatif Başkanı Abdullah Demircan şu anda beklenenin sadece yüzde 30'u civarında çalıştıklarını belirtti.

Demircan yerel halkın ekonomik durumunun da iyi olmadığını ve bu nedenle turlara fazla rağbet göstermediğini ifade etti.

Yat turlarında müşteri yoğunluğunun anlık olarak değiştiğini bazen 15 dakikada bir bazen ise bir saatte bir kalktığını söyledi.

Yerel halka uygun fiyatlandırma yapmaya çalıştıklarını ancak eğlence sektöründe insanların önceliğinin farklı olduğunu belirtti.

Dünyanın her yerinden turist çektiklerini fakat yerli müşteri potansiyelinin yüksek olmadığını da ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.