Öyle kirlettik ki Mavi bayrağı geri almaları an meselesi

Öyle kirlettik ki Mavi bayrağı geri almaları an meselesi
Turizm cenneti Bodrum son dönemde belli konularla gündeme gelmeye devam ediyor. Muğla'nın Bodrum ilçesindeki mavi bayraklı Ortakent koyunda deniz kirliliği alarmı verildi işte detaylar.

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki mavi bayraklı Ortakent koyunda bugün deniz kirliliği alarmı verildi. Sabah saatlerinde denizin renginin aniden değişmesi üzerine birçok vatandaş denize girmekten çekindi. Bodrum Gönüllüleri Derneği sintine veya fosseptik atıklarının denize boşaltılması nedeniyle oluşan kirlilik için uyarıda bulundu ve sahil güvenliğin numune alarak inceleme başlattığını belirtti.

Dernek Başkanı Taner Akbal bölgede kirlilik yaşandığını ve denize girilmemesi gerektiğini açıkladı. Dernek üyelerinin çektiği videolarda denizin renginin maviden kahverengiye döndüğü görüldü. Gazeteciler deniz kirliliğini haber yaparken Kefi Beach Clup yöneticilerinin tehdidiyle karşılaştı.

Mesut isimli bir çalışan gazeteciyi özel mülkiyette çekim yaptığı gerekçesiyle tehdit etti. Gazeteciler ise kıyıların kamuya ait olduğunu ve halk sağlığı için çekim yaptıklarını belirtti.

İşletmenin denizin içine kadar şezlong ve şemsiye yerleştirdiği kamunun yerini işgal ettiği ifade edildi. Bodrumluların aylardır bu konuda eylem yaptığı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.