250.000 kişiyi kaybedebiliriz dedi

250.000 kişiyi kaybedebiliriz dedi
Dünyamızda her geçen gün artan bir tehlike var ve bu gün geçtikçe hız kesmiyor elbette bu tehlikenin adı.. İşte detaylar.

Tüm dünya ülkelerinin ortak sorunu olduğunu elbette biliyoruz ve bunun için kimi çözüm ararken kimi ise öylece bakmakla yetiniyor ve ne yazık ki bu da insanlığın yok olmasıyla eşit değerdedir. İklim krizi hızla artan sıcaklıklar değişen yağış rejimleri kuraklık orman yangınları ve buzulların erimesi gibi olaylarla kendini gösteriyor ve bu durumun temel nedeni insan faaliyetleri.

Bu kriz yokluk yoksulluk açlık kuraklık göç ve savaş gibi ciddi sonuçlara yol açıyor. 2030 ile 2050 yılları arasında iklim krizine bağlı nedenlerle yıllık 250 bin kişinin hayatını kaybetmesi bekleniyor ve şu anda 20 milyondan fazla insan değişen hava koşulları nedeniyle göç etmiş durumda.

Uzmanlar krizi aşmak için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmayı karbon emisyonlarını azaltmayı doğal karbon yutaklarını artırmayı enerji verimliliğini geliştirmeyi ve sorumlu tüketim ile üretime dikkat etmeyi öneriyorlar.

Tarım ve Gıda Etiği Derneği TARGET insanlığın daha düşünceli ve akılcı faaliyetlerde bulunması gerektiğini belirterek uyarılarda bulunuyor.

Dünyamızı korumak hepimizin sorumluluğu ve bu konuda etik değerlere uymak zorundayız. Aksi takdirde hep birlikte yok olacağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.