300.000 fazlası internet sitesi virüs gibi algılanınca Mercedes…

300.000 fazlası internet sitesi virüs gibi algılanınca Mercedes…
Yaklaşık 300 Bin internet sitesi bilinmeyen bir sebepten virüs yani zararlı yazılım olarak algılanınca Mercedes ve bir dünya devi daha o kararı aldı işte detaylar.

Çinli yazılım şirketi Funnull tarafından satın alınan Polyfill web adresindeki bir JavaScript kodunun değiştirilmesi 300 binden fazla internet sitesinin kötü amaçlı yazılıma dönüşmesine neden oldu.

Bu durum Mercedes-Benz Warner Bros. ve Hulu gibi büyük şirketler de dahil olmak üzere birçok web sitesini etkiledi. Sansec adlı siber güvenlik firmasının araştırmasına göre 384 bin 773 site kullanıcılarını yetişkin ve kumar temalı sitelere yönlendiren kötü amaçlı yazılım içeriyor.

Etkilenen sitelerin yüzde 62'si Almanya merkezli olup ABD hükümetine ait bazı siteler de dahil. Bu olayın ardından Sansec bulgularını Namecheap Cloudflare Google ve Amazon gibi firmalara bildirerek kötü amaçlı yazılımın ortadan kaldırılması için gerekli adımların atılmasını hiç vakit kaybetmeden hemen sağladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.