Cüzdandaki 200 liranıza dikkat Son 6 hanesi aynıysa…

Cüzdandaki 200 liranıza dikkat Son 6 hanesi aynıysa…
Belirli seri numaralarına sahip 200 TL banknotların o kişilerce önemli hale geldiği belirtiliyor. Gündemdeki haberlere göre bu serilerin meraklısının gün geçtikçe arttığını da dile getiriyorlar işte detaylar.

Ünlü sunuculardan biri köşe yazısında 200 lira bedelindeki banknotla ilgili bir araştırma ya da genel geçer bir bilgiyi kaleme aldı. Sunucu şunu özellikle dile getirmektedir. o banknottaki belirli seri numaralarına sahip 200 TL banknotların koleksiyoncular için daha değerli olabileceğini belirtti. Özellikle son altı rakamı 8 olan banknotların 8 rakamının Çin gibi ülkelerde büyük anlam taşıması nedeniyle daha fazla değer gördüğünü ifade etti.

Bu durumun sadece 200 TL ile sınırlı olmadığını dolar gibi diğer para birimleri için de geçerli olduğunu ve seri numarasının tamamının 8 rakamından oluşan paraların binlerce dolar edebileceğini vurguladı. Sunucu bu tür nadir seri numaralı paraların "solid" olarak adlandırıldığını ve internet sitelerinde büyük miktarlarda teklifler aldığını belirterek herkesin cebindeki paraların seri numaralarına dikkat etmesini önerdi.

Sadece 200 TL için değil dolar gibi diğer para birimleri için de geçerli. "Solid" olarak adlandırılan bu paralar koleksiyoncular arasında büyük ilgi görüyor ve internet sitelerinde yüksek teklifler alabiliyor.

Aynı sunucu herkesin cebindeki paraların seri numaralarına dikkat etmesini ve bu nadir paralara sahip olma şanslarının olabileceği ise gelen bilgiler arasında yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.