Dünyayı etkiledi Bilgisayarda işi olmayan yokki

Dünyayı etkiledi Bilgisayarda işi olmayan yokki
Bilgisayarı zorlarsınız haddinden fazla yüklenme yaparsınız o zaman elbette windows veya mevcut işletim sistemi ya kendini resetleyip kapanır açılır ya da mavi ekran verir ama bu öyle bişey değil ki işte detaylar.

Dünya genelinde baş gösteren normalde bir güncelleme sonrası aslında olmaması gereken bir durumdur fakat bazen bazı durumlar bunun dışında gerçekleşebiliyor.

Aslında bildiği gibi bu mavi ekranın birçok nedeninden biri pc yani bilgisayarı gereğinden fazla yüke maruz bırakmaktır ram sistemlerinin yetersiz kaldığı noktalarda olabilir virüs kaynaklı olabilir

Bu bambaşka birşey olarak karşımıza çıkıyor ve tüm dünyada banka ve pc sistemi kullanan kurumların etkilenmesi ise ayrı bir parantez oluşturuyor işte işin detaylarına bakalım.

CrowdStrike sistemlerindeki sorun dünya genelinde birçok kurumu etkiledi ve Türkiye'de de ciddi aksaklıklara yol açtı ve de Türk Hava Yolları bu sorun nedeniyle 84 seferini iptal ettiğini açıkladı ve biletlerin kesintisiz iade edileceğini duyurdu.

Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) sorunun kaynağını belirlemek ve çözüm önerilerini paylaşmak için harekete geçti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu sorunun siber saldırı kaynaklı olmadığını ve büyük oranda çözüldüğünü belirtti.

DenizBank gibi Türkiye'deki diğer kurumlar da sorun nedeniyle hizmetlerinde aksaklık yaşadı.

CrowdStrike güncellemeyle ortaya çıkan bu teknik aksaklıkların giderilmesi için önerilerini paylaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.