1.250 TL alanlar dikkat! Hak sahipleri güne mesajla uyandı! Onların aile destek ödemeleri kesilmeye başladı!

1.250 TL alanlar dikkat! Hak sahipleri güne mesajla uyandı! Onların aile destek ödemeleri kesilmeye başladı!
Aile Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak yatırılan 1.250 destek ödemeleri bir yıl daha uzayacak mı? sorusu gündemde sıcaklığını korurken beklenmeyen bir durum oluştu. 12 ay boyunca destek ödemesinden faydalananlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir. aile destek ödemesi hangi şartlarda kesilir? işte detaylar

Dar gelirli ailelerin düzenli olarak faydalandığı 1.250 TL'ye varan aile destek ödemesi Haziran ayında da hesaplara yatırılmaya başlandı. Diğer aylardan farklı olarak bazı hak sahiplerine başvurusunun feshedildiğine dair bir mesaj gönderildi.

Aile destek ödemesi hangi şartlarda kesilir? Peki ne olmuş olabilir?

Aile Destek Programı başvuruları online platform üzerinden e-devlet hesabı bulunan tüm ihtiyaç sahipleri için başvuruya açık hale getirildi. En fazla 12 aylık dönem boyunca alınabilen ve 4 farklı gelir grubuna göre değişen ödemeler en az 850 TL en fazla 1.250 TL olarak hesabı aktarılıyor.

Başvuruda bulunmak isteyenlerin e-devlet üzerinden veya en yakındaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na giderek bizzat form doldurması yeterli görülüyor.

Aile destek ödemesi hangi durumlarda kesilir? Başvurular neden reddedebilir?

Aile destek ödemesi başvurusu reddedilme sebepleri arasında:

  • T.C vatandaşı olunmaması

  • Mavi kart sahibi olunması

  • Yerleşim adresinin yurt dışında olması

  • 18 yaşından küçük olunması

  • Hanesinde memur ya da noterde çalışan bir kişinin bulunması sayılabilir.

Peki aile destek ödemesi neden feshedilir?

Hak sahipliği bulunduğu halde feshedilme sebepleri arasında Bakanlık şunları sıralıyor:

  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyeti tarafından hak sahibinin hanesinin şartları taşımadığı düşünüldüğünde yardım reddedilir.

  • Her ödeme döneminde ödeme listesi oluşturulmadan önce gerekli merkezi kontroller yapılarak hak sahibinin vefat etmesi ya da Aile Destek programı kapsamından çıkması halinde yardım sistemden silinir.

Sözleşmesi feshedilenlerin destek programına yeniden başvuru yapmasının önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır. Yapılan başvuru başvurunun karar tarihi itibariyle sonuç doğurmakta olup önceden feshedilen yardım ile ilişkisi bulunmaz. Feshedilen yardımın kaldığı yerden devam ettirilmesi mümkün değildir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.