18 milyon vatandaşa Emekli Kart basılıyor! Ulaşımdan markete, haberleşmeden online alışverişe kadar her şey ucuzlayacak!

18 milyon vatandaşa Emekli Kart basılıyor! Ulaşımdan markete, haberleşmeden online alışverişe kadar her şey ucuzlayacak!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklilerin yaşamını kolaylaştıracak Yeni uygulamaya dair detayları paylaştı. Işıkhan sosyal yardımlar projesi kapsamında 18 milyona aşkın emeklinin faydalanabileceği emekli kartla ilgili bakın neler söyledi?

Ay sonunu getirmekte zorluk çeken emekli artan enflasyon etkisiyle birlikte hayata tutunmakta zorlanıyor. Seyahatten ulaşıma, gıdadan giyime kadar hemen her sektörde indirimli olarak alışveriş yapabilmeyi sağlayacak o uygulama sonunda başlıyor.

Emekli kart kapsamında 81 ilde aynı anda başlatılacak uygulama çeşitli sektörlere yönelik bütçeyi destekleyici indirimlerden faydalanmayı sağlayacak. Üstelik belirli dönemlerde emeklilere özel ücretsiz veya indirim kampanyaları da düzenlenecek.

Bakan Işıkhan'ın ilk kez kullanılacak emekli kart ile ilgili verdiği müjdede dikkat çeken en önemli detay; Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait tesislere ücretsiz olarak giriş yapabilme fırsatı oldu. Pttcell hattını kullanan emekliler özel emekli paketi kapsamında indirimli haberleşme fırsatı da elde edecek. Üstelik PTT kargo ile yapılacak her türlü transferde emekli indiriminden faydalanılacak.

Emekli Kart Nasıl Çıkartılır?

Kamuya ait olan konuk evlerinde, misafirhanelerde ya da öğretmenevlerinde emekliler %15 indirimli olarak konaklayabilecek. Demiryolu istasyonlarında anahat trenleri ile yapılacak her türlü ulaşım indirimli olarak gerçekleştirilebilecek. Troy kartı kullanıcısı emekli fatura ödemesi, market harcaması, giyim veya eczane masraflarını indirimli olarak karşılayacak.

Emekli kart sahibi olmak isteyenler için emekli danışmanları hizmet verecek. Özel platformlar veya iletişim kanalları yolu ile emekli kartı nasıl alınır konusunda yardımcı olunacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.